На 07.01.2019 г. Директорът на ДГ № 40 „Детски свят” – госпожа Нели Никифорова, се пенсионира, след 44 години професионален стаж, от които 42 г. в ДГ „Детски свят”. С кратко послание тя сподели своите чувства в този ден и благодари на колектива на ДГ за всеотдайния труд и любовта им към децата.

Един живот отдаден на децата

44 години на труд, равносметка, спомени!

Частица от един живот, отдаден на децата!

Творческо поприще, утвърждаване като педагог и ръководител, като личност, като човек!

Обръщам поглед назад, към далечната 1976 г., когато като току-що завършил млад специалист, прекрачих прага на новооткритото ДЗ, заедно с първите деца, учители, родители. Заливат ме спомени за човека и ръководителя – г-жа Геновева Стефанова – първият директор на ДГ „Детски свят” (за съжаление вече не е между живите). Тя ме научи на толеранс, на стремеж към развитие, на упоритост и воля да следвам пътя на усъвършенстването. И всеки следващ директор допринасяше за успехите на ДЗ и оставяше частица от себе си и в мен самата: г-жа Виолета Вълканова, г-жа Снежана Ганчева – Димитрова, г-жа Тоня Манева, г-жа Петранка Николова, г-жа Таня Петкова. От тях съм почерпила опит, те ми подготвиха пътя. Крачка по крачка, година след година, вървях по този път, до днес – като учител и ръководител. ДГ „Детски свят” стана моя съдба. Затова ми е много скъпа, тук отдадох сърцето си, тук беше моят живот. И с гордост мога да кажа, че магията на  детството не ме е напускала никога, тя се усеща само с децата и с тяхната чиста, невинна и всеотдайна обич. ДГ беше моето голямо семейство, където можех да споделя планове, вълнения и надежди, да черпя енергия за решаване на предизвикателствата в ежедневието. И това е така, защото имах щастието да работя с прекрасни колеги, които ми дадоха възможност да натрупам професионален и житейски опит. Научиха ме да вярвам, че всеки носи положително зрънце, да приветствам добрите идеи и да разчитам на хората до себе си. Благодаря на всички, с които работих! С всички тях изградихме този вълшебен детски свят!

Особено съм щастлива когато срещна, или идват да ме видят мои бивши възпитаници. В техните очи аз съм „любимата учителка”, а за мен те са малките момичета и момчета, срамежливи и в същото време горди, дошли да се похвалят с успехите си. И тяхното изречено с любов „Госпожо Никифорова”, и прегръдката, усмивката, ръкостискането, огънчето в очите им, ми дават сили да кажа, че съм оставила положителна следа след себе си. А тези от тях, които са вече родители и водят детето си с топлите думи „при Вас искам да бъде”, ме правят горда, че съм посветила живота си на децата и на призванието – да съм учител!

Благодаря на колектива на ДГ „Детски свят”, за голямото признание със затрогващото  „За учителя – с любов!” Благодаря за отправените поздрави и споделените чувства на уважение и преклонение!

Благодаря на родителите, Настоятелството и Обществения съвет към ДЗ – за неизменната помощ, за талантливите ни, със слънчеви усмивки деца! Благодаря на всички съпричастни с радостта, надеждите и успехите на ДГ „Детски свят”!

Нели Никифорова – Директор на ДГ 40 „Детски свят”

07.01.2019 г.

Град Варна

ebac3e13efddd51700949c7071785e8e-1ebac3e13efddd51700949c7071785e8e-2